Konferencija vatrogasaca glavnih gradova

2. konferencija Vatrogasaca glavnih gradova Europske Unije održana je od 11. do 13. svibnja 2017. u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Time je nastavljen dobar posao kojeg je prošle godine započeo zapovjednik Vatrogasne postrojbe Pariza. Sve aktivnosti su pažljivo isplanirane, koordinirane i podržane od strane zapovjednika Vatrogasne postrojbe Pariza.

Ideja vodilja je da se glavni gradovi zemalja EU suočavaju s istim rizicima obzirom da su politička, gospodarska i kulturna središta naših zemalja. Stoga su problemi vatrogasnih i žurnih službi vrlo slični te zbog toga razloga stavljamo naglasak na zajedničke izazove i zajednička rješenja s ciljem bolje zaštite života naših građana. Svrha ove konferencije je nastavak razmjene iskustava i rješenja izazova s kojima se vatrogasci i žurne službe moraju suočavati.

U petak 12. svibnja održan je službeni dio konferencije, a sudjelovali su zapovjednici i najviši časnici vatrogasnih organizacija iz cijele Europe.

Predavanja sa konferencije:

Position an role of new technologies in modern firefighting
Zagreb i Hrvatska
Light USAR teams
EU capital cities CFO
Paris fire brigade as part of the army
Master plan for fire brigade

Siniša Jembrih
Objavljeno 15.5.2017


Vijesti iz društava


Vatrogasci daruju krv
Objavljeno 31.3.2018

Izborna skupština DVD-a Buzin
Objavljeno 28.2.2018

Izborna skupština DVD-a Blato
Objavljeno 21.2.2018

Razgovor sa Jasminom Kadija
Objavljeno 14.2.2018

Članice na webu