This Domain Name Has Expired - Renewal Instructions.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba

Konferencija vatrogasaca glavnih gradova

2. konferencija Vatrogasaca glavnih gradova Europske Unije održana je od 11. do 13. svibnja 2017. u Zagrebu u zajedničkoj organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Time je nastavljen dobar posao kojeg je prošle godine započeo zapovjednik Vatrogasne postrojbe Pariza. Sve aktivnosti su pažljivo isplanirane, koordinirane i podržane od strane zapovjednika Vatrogasne postrojbe Pariza.

Ideja vodilja je da se glavni gradovi zemalja EU suočavaju s istim rizicima obzirom da su politička, gospodarska i kulturna središta naših zemalja. Stoga su problemi vatrogasnih i žurnih službi vrlo slični te zbog toga razloga stavljamo naglasak na zajedničke izazove i zajednička rješenja s ciljem bolje zaštite života naših građana. Svrha ove konferencije je nastavak razmjene iskustava i rješenja izazova s kojima se vatrogasci i žurne službe moraju suočavati.

U petak 12. svibnja održan je službeni dio konferencije, a sudjelovali su zapovjednici i najviši časnici vatrogasnih organizacija iz cijele Europe.

Predavanja sa konferencije:

Position an role of new technologies in modern firefighting
Zagreb i Hrvatska
Light USAR teams
EU capital cities CFO
Paris fire brigade as part of the army
Master plan for fire brigade

Siniša Jembrih
Objavljeno 15.5.2017


Vijesti iz društava
Svibanj u DVD-u Gračani
Objavljeno 26.5.2017


Članice na webu