Veliki uspjeh žena DVD-a Kašina

Međunarodna zajednica vatrogasnih i spasilačkih službi od 1961. godine organizira međunarodna vatrogasna natjecanja, popularne vatrogasne olimpijade. Vatrogasne olimpijada su mjesto gdje vatrogasne reprezentacije država pokazuju svoja znanja i umijeća i tako pronose humanu poruku koji ima vatrogasni poziv. Nastup na vatrogasnoj olimpijadi je iznimna čast za svakog natjecatelja. Hrvatsko vatrogastvo sudjeluje na vatrogasnim olimpijadama od 1961. godine. Ugled našeg vatrogastva branili su mnogi natjecatelji i postignuti su značajni rezultati. Posebno priznanje za hrvatsko vatrogastvo je održavanje dviju vatrogasnih olimpijada na području Hrvatske, 1966. godine u Karlovcu i 2005. godine u Varaždinu.
U srijedu 12. srpnja službeno je otvareno natjecanje koje je za mladež održano u četvrtak 13. srpnja, dok je za odrasle održano u petak i subotu 14. i 15. srpnja, a u subotu navečer svečano je i zatvorena olimpijada. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu ove godine predstavljalo je 13 natjecateljskih odjeljenja odraslih i 3 natjecateljska odjeljenja vatrogasne mladeži.
Povijesno najbolji rezultat od ekipa koje su predstavljale na olimpijadi Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba, ostvarila je desetina DVD-a Kašina osvojivši u kategoriji žene A treče mjesto i brončanu medalju.
Predsjednik DVD-a Stjepan Kenfelja nakon ovog uspjeha rekao je kako nakon ljetnog opuštanja i odmora već na jesen započinju pripreme za vatrogasnu olimpijadu koja će se za četiri godine održati u susjednoj Sloveniji. Koristimo priliku da još jednom čestitamo djevojkama DVD-a Kašina na čelu sa voditeljem Danijelom Kenfeljom na ovom velikom uspjehu.

DR
Objavljeno 17.7.2017


Vijesti iz društava


Vatrogasci darovali krv
Objavljeno 31.12.2017

Problemi kolega iz DVD-a Luka
Objavljeno 22.11.2017

Teodor na Sljemenu
Objavljeno 12.11.2017

Zagreb Firefighter Stair Challenge
Objavljeno 25.10.2017

Članice na webu