Nevrjeme u zapadnom dijelu Zagreba

Nakon grmljavinskog nevremena pračenog obilnom kišom koja je predveče 28. kolovoza zahvatila posebno zapadni dio grada, zagrebački vatrogasci imali su ponovno pune ruke posla. Poziva je bilo toliko da su vatrogasci objavili poziv kojim mole građane da ne pozivaju broj 193 bez prijeke potrebe i stvarne ugroze života i imovine, kako nebi došlo do zagušenja telefonskih linija. Zamoljeni su i predstavnici medija da se suzdrže od poziva te će sve potrebne informacije dobiti po završetku iznimno velikog broja intervencija.

Uz ispumpavanja vode iz javnih i privatnih objekata vatrogasci su ispumpavali vodu iz poplavljenog podvožnjaka u Podsusedu kako bi se mogli izvući ZET-ovi autobusi zapeli u zamalo metar vode. U navedenoj intervenciji zajednički su sudjelovali DVD-i Blato, Črnomerec, Gračani, Hrelić, Kustošija, Prečko i Trnje sa ukupno 28 vatrogasaca.

Na taj način potvrdile su se rijeći prognostičara Zorana Vakule koji je poručio vatrogascima: Do jučer ste se borili sa požarima, a danas će vjerovatno vatrogasci biti angažirani na ispumpavanjima vode.

DR
Objavljeno 29.8.2017


Vijesti iz društava


Posljednji ispračaj kolege
Objavljeno 12.11.2018

Darivanje krvi u Gračanima
Objavljeno 25.9.2018

Jumicar u Gračanima
Objavljeno 18.9.2018

40 godina DVD-a Prečko
Objavljeno 28.8.2018

Članice na webu