Ponovno veliki požar u Zagrebu

Požar u zagrebačkoj tvornici papira PAN koji je izbio u ponedjeljak 11. lipnja navečer lokaliziran je i potpuno će biti ugašen do kraja dana. Ovaj požar gasila su 64 vatrogasca sa 16 vatrogasnih vozila. Pošto nema struje hidrantska mreža u krugu tvornice nije u funkcii te je zbog toga vodu za gašenje trebalo dovoziti cisternama. Požar je bio opasan jer su prve stambene kuće od požarišta udaljene tek stotinjak metara. Izgorjelo je tristotinjak bala sjena koje je trebalo biti korišteno u tvornici za dobivanje celuloze u proizvodnji papira.

Budući da za takav tip požara nije dovolno samo natapanje več je potrebno razgrnuti materijal u pomoć gasiteljima stigle su i dodatne snage: bager Zagrebačke čistoće, tehničko vozilo Zagrebačkih cesta, veliki grajfer CIOS-a i dva vozila iz tvrtke DOK-ING. Budući da se radilo o ogromnoj količini sjena odloženog na prostoru dugom 250 m i 5 m u visinu, za pregled i nadzor samog požara korištena je bezpilotna letjelica.

Gasitelje je na požarištu obišao gradonačelnik Bandić, a pojačana prehrana vatrogasaca organizirana je preko gradske ustanove Dobri dom.
Što je uzrok požara znat će se nakon očevida, a Ured za upravljanje u hitnim situacijama je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Dr. Andrija Štampar zatražio analizu zraka.

DR
Objavljeno 12.6.2018


Najave
Vijesti iz društava


Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Jasmina u Arizoni
Objavljeno 30.6.2019

Dan otvorenih vrata u Trpucima
Objavljeno 22.5.2019

Jasmina u Novom Zelandu
Objavljeno 19.5.2019
Više

Članice na webu