Drama u centru Zagreba

Prava drama odvijala se sinoć u jednoj od zgrada u srcu metropole, točnije u Vlaškoj ulici kad je djetetu, koje je bilo s majkom u liftu, noga zapela između kabine i okna dizala. Povike u pomoć u toj paničnoj situaciji začuli su susjedi koji su oko 19,30 sati pozvali broj 193.

U svega par minuta zagrebački vatrogasci pristigli su na mjesto intervencije gdje ih je u kabini dizala na 3. katu dočekao prizor zaglavljenog 18-mjesečnog dječačića te majke u grču koja ga nije uspijevala osloboditi.

Vatrogasci su se odmah odazvali na intervenciju te su po dolasku počeli s upotrebom ručnih i hidrauličnih alata s navalnog vozila, a vodna grupa nasilno je ušla u strojarncu dizala kako bi isključila električnu energiju.

Spašavanje je vatrogascima bilo dodatno otežano jer je u pitanju bila stara izvedba dizala kao i ograničen prostor za manevar koji su onemogućili upotrebu hidraulične razupore i zračnih jastuka. Na kraju su spašavanje odradili, kažu nam vatrogasci, upotrebom tzv. medveđe šape, halligana i dva pajsera.

Na licima majke i sinčića odmah se vidjelo olakšanje, a nakon spašavanja za njih se pobrinuli djelatnici Hitne pomoći.

Cijelu akciju spašavanja napeto su promatrali susjedi, a jedna od njih se kasnije i javno zahvalila zagrebačkim vatrogascima na odrađenom poslu: Vi ste svi, ali svi baš toliko požrtvovni da se čovjek rasplače. Hvala vam. Divni ste!

Izvor: Jutarnji list
Objavljeno 3.10.2018


Vijesti iz društava


Dan otvorenih vrata u Trpucima
Objavljeno 22.5.2019

Jasmina u Novom Zelandu
Objavljeno 19.5.2019

Olujni vjetar u Zagrebu
Objavljeno 5.5.2019

Uspjesi JVP Zagreb
Objavljeno 29.4.2019

Članice na webu