Zagreb Firefighter Stair Challenge

U organizaciji zagrebačkih vatrogasaca u Zagrebu je u subotu 1. prosinca održana humanitarna utrka stepenicama do vrha 31 kat visoke poslovne zgrade, u kojoj su uz hrvatske, sudjelovali i vatrogasci iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, te Norveške, radi prikupljanja sredstava za hrvatsku Udrugu Kolibrići koja pomaže životno ugroženoj djeci.

Ideja za utrku nastala je po uzoru na takve utrke na Novom Zelandu, Seattlu i drugdje u svijetu, a njome vatrogasci žele provijeriti svoju spremnost, ali i promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se vatrogasci svakodnevno susreću, kao i pomoći onima kojima je to potrebno.

Zagrebačku utrku, Zagreb Firefighter Stair Challenge 2018, organizirali su Vatrogasci Zagreb, u njoj je sudjelovalo oko 200-tinjak vatrogasaca, a uključivala je trčanje stepenicama do vrha poslovne zgrade VMD-a u Strojarskoj ulici.

Sredstva prikupljena Humanitarnom utrkom vatrogasaca bit će upotrijebljena za nabavku uređaja za lakše disanje te aspiratora za uklanjanje sekreta iz pluća oboljele djece.

Udruga Kolibrići, neprofitnje je humanitarna organizacija koja prikuplja novac potreban za kupnju pomagala i lijekova te pokrivanje troškova liječenja za životno ugroženu djecu različitih medicinskih dijagnoza. Većina djece ne može govoriti, kretati se, disati samostalno i ovisna su o 24-satnoj roditeljskoj skrbi i aparatima koji ih održavaju na životu.

HINA
Objavljeno 2.12.2018


Vijesti iz društava


Vatrogasci darovali krv
Objavljeno 20.4.2019

Obiteljski dan JVP Zagreb
Objavljeno 19.4.2019

Skupština DVD-a Gran. Novaki
Objavljeno 26.2.2019

Skupština DVD-a Gračani
Objavljeno 24.2.2019

Članice na webu