Požari otvorenog prostora

Vatrogasci su zapamtili posljednji dan mjeseca veljače kada su zabilježena 34 požara na otvorenom. Na navedenim požarima bilo je ukupno angažirano 170 vatrogasaca sa 46 vatrogasnih vozila dok opožarena površina iznosi preko 1200 hektara.

Zagrebački vatrogasci bili su također angažirani u gašenju jednog takvog požara koji je izbio u Podsljemenskom dijelu. Požar se najvjerovatnije radi nepažljivog spaljivanja korova u ulici Medveščina, proširio na obljižnju Sljemensku šumu. Uz vatrogasce JVP Grada Zagreba požar su gasili pripadnici DVD-a Gračani, Šestine, Bukovac, Vidovec, Granešinski Novaki i Čučerje sa ukupno 40-tak vatrogasaca. Brzom intervencijom spašene su dvije vikendice dok je nekoliko manjih drvenih spremišta izgorijelo.

U svom gostovanju u HTV-ovoj emisiji Tema dana, glavni vatrogasni zapovjednik g. Slavko Tucaković je ponovio kako su građani dužni sa posebnim oprezom pristupati spaljivanju materijala na otvorenom prostoru. Posebno je oprez nužan u ovakovim meteorološkim uvjetima, bez padalina i natprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, a najbolje je za pomoć obratiti se lokalnom vatrogasnom društvu.

DR
Objavljeno 2.3.2019


Najave


Vijesti iz društava


Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Jasmina u Arizoni
Objavljeno 30.6.2019

Dan otvorenih vrata u Trpucima
Objavljeno 22.5.2019

Jasmina u Novom Zelandu
Objavljeno 19.5.2019
Više

Članice na webu