1. Zagrebačka vatrogasna utrka

DVD Prečko Zagreb organiziralo je 1. Zagrebačku vatrogasnu utrku. Utrka je održana 17. ožujka u sklopu 4. Zagrebačkog polumaratona u cilju promocije sporta i vatrogastva. Ovom se utrkom želilo istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija.

Pravo sudjelovanja u vatrogasnoj utrci imali su svi aktivni vatrogasci bilo dobrovoljni ili profesionalni, članovi stručnih službi vatrogasnih postrojbi kao i umirovljeni vatrogasci.

Start utrke je bio u 9 sati na zapadnom kolniku ulice Hrvatske bratske zajednice, nasuprot NSK, a trčalo se je u pravcu sjevera do ulice Grada Vukovara te istočnim kolnikom preko Mosta slobode sve do ulice Jozefa Antalla u povratku prema NSK gdje je bila ciljna ravnina. Svaki natjecatelj dobio je startni paket sa pamučnom majicom sa logom utrke te finišerske medalje. U ovoj utrci sudjelovalo je 109 vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine uz bučno bodrenje okupljenih građana.

Zahvaljući spoznorima utrke tvrki Vatropromet i tvrki za zaštitu na radu Klem HSE osigurani su plakete i nagrade za ukupne pobjednike u muško, ženskoj i kategoriji vatrogasne postrojbe koje su dodijene nakon utrke.

Rezultati:
1. David Marot iz JVP Grada Rijeke pobjednik je u muškoj kategoriji
2. Ana Širić iz DVD-a Beravci pobjednica je u ženskoj kategoriji
3. JVP Grada Zagreba pobjednici su u kategoriji postrojbe

Čestitamo pobjednicima te se ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima utrke, a mi organizatori započinjemo pripremu 2. Zagrebačke vatrogasne utrke koja će se održati dana 22. ožujka 2020. godine.


Dario Dodig DVD Prečko
Objavljeno 18.3.2019


Vijesti iz društava


Vatrogasci darovali krv
Objavljeno 20.4.2019

Obiteljski dan JVP Zagreb
Objavljeno 19.4.2019

Skupština DVD-a Gran. Novaki
Objavljeno 26.2.2019

Skupština DVD-a Gračani
Objavljeno 24.2.2019

Članice na webu