Dan vatrogasaca

Zagrebački vatrogasci Dan vatrogasaca 4. svibnja obilježili su na posebno svečani način. Proslava je započela u poslijepodnevnim satima kada su predstavnici VZ Grada Zagreba i DVD-a Zagreb položili vijenac na spomenik ocu vatrogastva Đuri Stjepanu Deželiću.

Proslava je nastavljena postrojavanjem počasne vatrogasne postrojbe koja je na gornjogradskom povjesnom trgu izvela posebno pripremjene koreografije. Po završetku programa vatrogasci su se uputili u crkvu Sv. Marka gdje je služena sveta misa za Sv. Florijana, nebeskog zaštitnika i za sve vatrogasce Zagreba. Umjetnica Ana Rucner tijekom svečanog misnog slavlja izvela je na svom čelu u pratnji orgulja skladbu Ave Marija. Uz predstavnike DVD-a i JVP Grada Zagreba, nazočno je bilo vodstvo VZGZ: predsjednik Zlatko Križanić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović kao i zapovjednik JVP Siniša Jembrih sa suradnicima.

Nakon svete mise vodstvo i predstavnici vatrogasaca uputili su se u baroknu gornjogradsku palaču Dverce na svečani prijem. U Dvercu je vatrogasce primila zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, a nazočni su bili pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić i drugi suradnici. Nazočnima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Zajednice Križanić i zamjenica gradonačelnika, a tom su prilikom i svečano proglašena najuspješnija društva za proteklu 2018. godini te su njihovim predstavnicima uručeni pehari. Redosljed najuspješnijih društava istovjetan je kao i prošle godine, a budući da je DVD-u Moravče ovo treča godina na prvom mjestu uz prelazni pehar preuzeli su i pehar u trajno vlasništvo, kao trenutno najuspješnije društvo VZ Grada Zagreba.

Najuspješnija društva u protekloj 2018. godini bili su:

1. DVD Moravče sa 1038 bodova
2. DVD Hrašće sa 981 bodom
3. DVD Granešina sa 756 bodova

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 6.5.2019


Najave
Vijesti iz društava


Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Jasmina u Arizoni
Objavljeno 30.6.2019

Dan otvorenih vrata u Trpucima
Objavljeno 22.5.2019

Jasmina u Novom Zelandu
Objavljeno 19.5.2019
Više

Članice na webu