Rekordan broj intervencija

U Zagrebu i dalje puše jak sjeverni vjetar, a brojni vatrogasci koji saniraju štetu u protekla dva dana imali su pune ruke posla.
Dosad su intervenirali na više od 800 lokacija, a najveći broj intervencija odnosi se na polomljena i iščupana stabla. Iz toga su se razloga putem medija građani upozoravali da do slabljenja vjetra izbjegavaju šume i parkove.
Da je za unutrašnjost riječ o uistinu jakom vjetru, svjedoči i najjači udar zabilježen u Zagrebu, brzine čak 101 kilometar na sat.
Do sada su gradske službe imale više od 700 intervencija, a u Zagrebački vatrogasci zabilježili su preko 500 izlazaka u 24 sata što je rekordan broj odrađenih intervencija.
Uslijed nevremena ozlijeđeno je tako i više ljudi, među kojima jedan vatrogasac. Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju, koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju, koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede. Prilikom intervencije u Gajnicama lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac DVD-a Šestine.
Danas su vatrogasci krenuli u raščišćavanje Sljemenske ceste koja je radi rušenja brojnog drveča bila neprohodna za sav promet.

DR
Objavljeno 14.5.2019


Vijesti iz društava


Gračanci darovali krv
Objavljeno 18.4.2020

Skupština DVD-a Prečko
Objavljeno 9.3.2020

Uzlet DVD-a Kašina
Objavljeno 8.3.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 29.2.2020

Članice na webu