JUMICAR

Jumicar tim je 21. svibnja posjetio OŠ grofa Janka Draškovića u Zagrebu i s najmlađim učenicima održao edukaciju o sigurnosti u prometu. Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu. U realizaciji praktičnog dijela obuke sudjelovale su partnerske službe: Klub mladih GDCK Zagreb, PUZ-a, i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba s dva vatrogasna društva DVD Vrapče i DVD Zapad.

Nakon teorijskog dijela, mali su vozači na prometnom poligonu bili pod nadzorom policijskog službenika gosp. Denisa Ramljaka iz II. Policijske prometne postaje Lučko i polaznice akademije gđa. Ema Kakša. Policajci su pazili na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu.

DVD Vrapče predstavljali su zamjenik zapovjednika g. Ivica Balenović i vatrogasac Zvonimir Varijačić, dok su DVD Zapad predstavljali su zapovjednik g. Tomislav Marijanović i vatrogasac g. Goran Kreč.

Djecu su veliki interes iskazala za vatrogasna vozila, a vatrogasci su ih upoznali s opremom te demonstrirali vatrogasne vježbe. Posebno oduševljenje izazvalo je samostalno gašenje požara.

I ovim putem Jumicar zahvaljije VZ Grada Zagreba, zapovjedniku g. Javoru Lozaru i tajniku g. Damiru Vlahoviću na angažmanu u organizaciji cijelo godišnjih preventivnih manifestacija.

Na radionici prve pomoći učenici su naučili kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni te su navodili osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.

Veliko hvala i ravnateljici škole gospođi Danici Rajković na organizaciji cijele manifestacije. Hvala i učiteljici razredne nastave gđi. Nataši Cinkocki. Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici,starijim učenicima koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!

JUMICAR
Objavljeno 22.5.2019


Vijesti iz društava


Gračanci darovali krv
Objavljeno 18.4.2020

Skupština DVD-a Prečko
Objavljeno 9.3.2020

Uzlet DVD-a Kašina
Objavljeno 8.3.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 29.2.2020

Članice na webu