JUMICAR

Jumicar tim je 21. svibnja posjetio OŠ grofa Janka Draškovića u Zagrebu i s najmlađim učenicima održao edukaciju o sigurnosti u prometu. Sudionici su imali priliku doživjeti promet iz uloge vozača te tako bolje shvatiti važnost poštivanja prometnih propisa, kao i ostalih sudionika u prometu. U realizaciji praktičnog dijela obuke sudjelovale su partnerske službe: Klub mladih GDCK Zagreb, PUZ-a, i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba s dva vatrogasna društva DVD Vrapče i DVD Zapad.

Nakon teorijskog dijela, mali su vozači na prometnom poligonu bili pod nadzorom policijskog službenika gosp. Denisa Ramljaka iz II. Policijske prometne postaje Lučko i polaznice akademije gđa. Ema Kakša. Policajci su pazili na prekršaje i sigurnost u gustom prometu na Jumicar prometnom poligonu.

DVD Vrapče predstavljali su zamjenik zapovjednika g. Ivica Balenović i vatrogasac Zvonimir Varijačić, dok su DVD Zapad predstavljali su zapovjednik g. Tomislav Marijanović i vatrogasac g. Goran Kreč.

Djecu su veliki interes iskazala za vatrogasna vozila, a vatrogasci su ih upoznali s opremom te demonstrirali vatrogasne vježbe. Posebno oduševljenje izazvalo je samostalno gašenje požara.

I ovim putem Jumicar zahvaljije VZ Grada Zagreba, zapovjedniku g. Javoru Lozaru i tajniku g. Damiru Vlahoviću na angažmanu u organizaciji cijelo godišnjih preventivnih manifestacija.

Na radionici prve pomoći učenici su naučili kako pravilno pozvati hitnu medicinsku pomoć te kako zaustaviti krv iz nosa i lakše vanjsko krvarenje. Mališani su bili jako znatiželjni te su navodili osobne primjere, postavljali puno pitanja o zbrinjavanju raznih ozljeda i svi su htjeli isprobati zamatanje podlaktice zavojem.

Veliko hvala i ravnateljici škole gospođi Danici Rajković na organizaciji cijele manifestacije. Hvala i učiteljici razredne nastave gđi. Nataši Cinkocki. Ovim putem zahvaljujemo se i školskoj prometnoj jedinici,starijim učenicima koji su na prometnom poligonu pomagali mladim vozačima.

Svim sudionicima šaljemo veliki pozdrav do iduće manifestacije!

JUMICAR
Objavljeno 22.5.2019


Vijesti iz društava


Dan otvorenih vrata u Trpucima
Objavljeno 22.5.2019

Jasmina u Novom Zelandu
Objavljeno 19.5.2019

Olujni vjetar u Zagrebu
Objavljeno 5.5.2019

Uspjesi JVP Zagreb
Objavljeno 29.4.2019

Članice na webu