Posjet vatrogascima Grada Zagreba

U petak 5. srpnja vatrogasce Grada Zagreba na vlastiti zahtjev, posjetio je predsjednik Gradske Skupštine g. Drago Prgomet.
Posjet je započeo u sjedištu VZ Grada Zagreba gdje su g. Prgometa dočekali dužnosnici Zajednice: predsjednik Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Neno Gložinić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović i član UO Vinko Mioč te zamjenik zapovjednika JVP Zagreb Ivica Lonjak i zapovjednik VP Centar Kristijan Tomašek. Vodstvo zajednice upoznalo je predsjednika Gradske Skupštine sa ustrojem te osnovnim podacima o vatrogastvu Grada Zagreba. Predsjednik Križanić tom je prilikom posebno istaknuo jedinstvo profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca Zagreba, koji su potpuno jednako obučeni i opremljeni te rame uz rame sudjeluju u ponekad vrlo velikim i zahtjevnim intervencijama.
Nakon razgovora u Zajednici, svi zajedno otišli su u sjedište JVP Grada Zagreba u vatrogasnoj postaji Centar. Budući da je zapovjednik JVP g. Siniša Jembrih bio službeno odsutan, gosta su dočekali zapovjednici smjena i postaja JVP Zagreb. Kroz kratku prezentaciju te obilazak vatrogasne garaže, operativnog centra, servisa izolacijskih aparata i vježbališta, domačini su gosta upoznali sa radom postrojbe. Gospodina Prgometa zanimala su iskustva o percepciji građana prema vatrogascima, koja je u principu vrlo pozitivna, kako su potvrdili zagrebački gasitelji.
Na posljetku su domačini svog gosta odveli u posjetu največem zagrebačkom vatrogasnom društvu DVD-u Hrašće. Nakon obilaska vatrogasnog doma u Hrašću je organiziran zajednički ručak, tjekom kojeg su vatrogasci upoznali g. Prgometa sa problematikom iz svog svakodnevnog rada, te na koji bi se način mogla unaprijediti ova služba i tako još više povečati učinkovitost u zaštiti od požara stanovnika glavnog grada.
Gospoda Prgomet i Križanić razmjenili su prigodne simbolične poklone uz zaključak o unapređenju započete suradnje. Na taj način završilo je ugodno druženje koje je potrajalo čak četiri sata, a koje je za tu prigodu od svojih redovitih obveza za posjet vatrogascima odvojio prvi čovijek Skupštine Grada Zagreba.

DR
Objavljeno 6.7.2019


Vijesti iz društava


Minafestacija Jumicar
Objavljeno 28.9.2019

Razgovor sa šefom JVP Zagreb
Objavljeno 18.9.2019

3. vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 16.9.2019

Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Članice na webu