Spašavanje iz vozila na Sljemenu

Tata, sletio sam sa Sljemenske ceste. Negdje peti, šesti zavoj. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Zeznuo sam. Oprosti, rečenice su koje je u 2.02 sata nakon ponoći u srijedu 4. rujna preko telefona izgovorio M. Š. (19) svome ocu. Ubrzo je uslijedila vrlo zahtjevna intervencija zagrebačkih vatrogasaca na Sljemenu, koji su iz 20-metarske provalije spašavali vozača i njegova suputnika D. K. (18).
Kad su krenuli sa Sljemena na cestu istrčala srna pa je vozač skrenuo uz sam rub ceste gdje je auto proklizao i počeo se prevrtati te se zaustavio ispred drveta uz rizik daljnjeg propadanja. Vatrogasci JVP Grada Zagreba zahtjevnom su tehničkom intervencijom izvukli jednog po jednog putnika iz vozila pomoću užadi te su ih odmah pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći. Sreća u nesreći jest da su dvojica prijatelja prošla sa samo lakšim ozljedama u vidu masnica, dok je njihovo vozilo marke Mercedes potpuno uništeno.
Lociranje auta nije bilo jednostavno, a toga je bio svjestan i vozač pa su, dok ih nisu uočili, imali upaljene žmigavce i trubili.
Donekle se osjećam kriv jer sam sinu dao auto koji je želio, ali realno govoreći, da je vozilo bilo neko slabije, možda dečki danas ne bi bili živi. Nadam se da je to sinu životna škola za ubuduće jer sam mu nebrojeno puta ponovio da kao vozač odgovara i za živote drugih. Spasilo ih je i to što su bili vezani pojasevima. Vatrogasci su sjajno odradili posao. Spasili su živote dvoje djece koja će im cijeli život biti zahvalna - zaključio je otac mladog vozača.

DR
Objavljeno 5.9.2019


Vijesti iz društava


Gračanci darovali krv
Objavljeno 18.4.2020

Skupština DVD-a Prečko
Objavljeno 9.3.2020

Uzlet DVD-a Kašina
Objavljeno 8.3.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 29.2.2020

Članice na webu