Vatrogasci u danima nakon potresa

Na otklanjanju posljedica jakog potresa koji je 22. ožujka oštetio središte grada Zagrebački vatrogasci, usprkos ugrozi od zaraze ne prestaju naporno raditi sve do današnjeg dana.
Vezano uz potres u protekla tri tjedna odrađeno je tako 3200 intervencija. Na žalost u tom periodu bilo i drugih intervencija od čega i petnaestak požara pa se tako ukupna brojka intervencija u ovoj godini približila cifri od 4000. Koliko je bilo opterečenje govori podatak da je tijekom cijele protekle godine bilo nešto više od 1800 intervencija.
Na terenu je svakodnevno bilo svih 7 visinskih vozila JVP Zagreb kao i 17 vanjskih vozila tvrtki: Elcom, ZG Holdinga, HEP-a, Zrinjevca, Velebit prometa, CIOS-a, Hrvatske vojske. U pomoć su priskočili visinskim vozilima i kolege vatrogasaci iz: Bjelovara, Karlovca, Siska, Slunja, Varaždina i Virovitice.
Svojim vatrogascima Zagrebačke tvrtke i građani pomagali su i raznim donacijama, od hrane i pića do specijalne opreme. Od donatora ovdje istićemo: Wurth Hrvatska, Overseas Express, Fratres, Cedevita, Dechatlon Zagreb, Pekarna Šestine, Atletski klub Sljeme, Gondola PUB Podsljeme, Restoran Baltazar, Chef kuha doma, Ljekarne Lukačin, Via Ad Litus, Inki dinki, Boris Fičko, Matija Lukačin, Vladimir Mesarić, Berislav Herceg, Marko Bušić i Siniša Jembrih. Vatrogasci im svima od srca zahvaljuju!
Kako se to kaže rame uz rame, svu ovu silnu količinu intervencija sa djelatnicima JVP Zagreb, odradili su kolege dobrovoljni vatrogasci iz 57 DVD-a. Radi toga su im kolege profesionalci odlučili i javno zahvaliti: "Želimo izraziti neizmjernu zahvalnost svim našim dobrovoljnim vatrogascima koji svoje slobodno vrijeme i vrijeme za obitelj nesebično ulažu u pomoć drugima. Čak i tri tjedna nakon potresa, iz dana u dan su na raspolaganju nama i čitavom gradu i to bez kune naknade."

Hvala svima junacima našeg doba!

DR
Objavljeno 16.4.2020


Vijesti iz društava


4.Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 15.9.2020

Došao je i taj dan
Objavljeno 14.9.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 24.8.2020

Darivanje krvi
Objavljeno 22.8.2020

Članice na webu