Poplavljen centar Zagreba

Centar grada doslovno pliva i stotine objekata su pod vodom, napisali su zagrebački vatrogasci noćas na Facebooku nakon što je Zagreb pogodilo nevrijeme neviđenih razmjera. Zbog tisuća poziva građana sve linije (193) bile su zauzete.

Nakon nevremena koje je sinoć oko 21 sat pogodilo Zagreb, tijekom noći i današnjeg dana izvršeno je preko 350 intervencija. Na terenu su bili svi vatrogasci JVP Zagreb kao i sva zagrebačka vatrogasna društva sa 180 vatrogasaca.
Vatrogasci nisu stali cijelu noć ispumpavati vodu, pomagati ljudima, sirene su odzvanjale glavnim gradom bez prestanka. Stanovnici centra Zagreba, koji je bio i najpogođeniji potresom, ponovno nisu oka sklopili. Cijelu noć su ispumpavali vodu iz svojih domova, podruma, a borili su se i s fekalijama koje im je poplava nanijela. Onima kojima još dimnjaci na zgradama nisu popravljeni nakon potresa, voda je doslovno curila u stan.

Nažalost, nevrjeme je odnjelo i jedan život. Tijekom intervencije vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo te je preminuo usprkos brzoj intervenciji Hitne pomoći.

Izvor: Zagreb info
DR
Objavljeno 25.7.2020


Vijesti iz društava


4.Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 15.9.2020

Došao je i taj dan
Objavljeno 14.9.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 24.8.2020

Darivanje krvi
Objavljeno 22.8.2020

Članice na webu