Poziv na izložbu

Muzej hrvatskog vatrogastva već tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se po 16. puta održati u petak 29. siječnja 2021. godine.
Tema ovogodišnje noći Muzeja je zadaće muzeja u uvjetima krize. Jednu od najvećih kriza u svojoj povijesti je proživio Grad Zagreb tijekom ožujka 2020. godine, kada je potres oštetio velik broj zgrada u samom gradu i okolici. Sve se događalo na početku pandemije COVID 19, što je dodatno otežalo situaciju. Prvi koji su krenuli pomagati građanima bili su upravo vatrogasci. Zagrebačkim kolegama uskoro su se pridružili vatrogasci iz više županija.
Muzej hrvatskog vatrogastva planira postaviti izložbu pod nazivom Minuta nakon potresa o angažmanu vatrogasaca na sanaciji posljedica zagrebačkog potresa. Cilj je podići svijest kod posjetitelja o humanosti vatrogasnog poziva i prikazati na koji način su sve vatrogasci djelovali na ublažavanju posljedica ove nesreće.
Pozivamo Vas da sudjelujete u ovoj edukativnoj izložbi, za čije potrebe možete poslati fotografije, statističke podatke, video zapise, opremu korištenu na sanacija posljedica potresa i priče o intervencijama na kojima ste sudjelovali.
Molim da Vaše sudjelovanje u izložbi potvrdite do 10. siječnja 2021. godine. Uz svaki predmet bit će naveden izvor. Izložba će biti postavljena do 28. veljače 2021. godine, nakon čega će predmeti biti vraćeni. Prijevoz predmeta će organizirati Hrvatska vatrogasna zajednica.
Zbog trenutno situacije, izložbu planiramo postaviti u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu te on-line na web stranici Muzeja. Otvaranje izložbe i posjete izložbi ćemo prilagoditi epidemiološkoj situaciji.
Nadamo se da će Vas što više sudjelovati u ovoj izložbi, kako bi građanima pokazali hrabrost i zajedništvo hrvatskih vatrogasaca u jednoj od najtežih nesreća koja je pogodila naš glavni grad.

Kontakt osoba: Vedran Runjić, vedran.runjic@hvz.hr, 091/112-001.
Objavljeno 20.12.2020


Vijesti iz društava


Povratak sa Banije
Objavljeno 31.12.2020

Zahvalnice vatrogascima
Objavljeno 19.12.2020

Gračanski vatrogasci dali krv
Objavljeno 18.12.2020

Napustio nas je Ivo Stakić
Objavljeno 14.12.2020

Članice na webu