Preminuo je gradonačelnik Bandić

U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić - stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Milan Bandić rođen je 1955. godine u zaseoku Bandića Brig u općini Grude. Nakon srednje i osnovne škole u Grudama otišao je studirati u Zagreb gdje je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Nakon fakulteta i odsluženja vojnog roka zaposlio se u zagrebačkom Ledu i tamo radio do 1983. kada se kao stručno-politički radnik zaposlio u Općinskom komitetu SKH Peščenica.

Politička karijera pokrenula se 1993. godine kada postaje tajnik gradske organizacije SDP-a, a dvije godine kasnije postaje zastupnik u Gradskoj skupštini. Predsjednik zagrebačkog SDP-a postao je 1997. godine, a bio je i član u Glavnom odboru te stranke.

Prvi put je izabran za gradonačelnika na izvanrednim izborima 2000. godine, a 2013. godine peti je put izabran za gradonačelnika Zagreba.

Gradonačelnik je prema zakonu odgovoran za djelovanje vatrogastva, a gradonačelnik Bandić je povrh toga rado posječivao i pomagao sva zagrebačka vatrogasna društva. Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina i počasni predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

DR
Objavljeno 28.2.2021


Vijesti iz društava


Priznanje DVD-u Čučerje
Objavljeno 9.4.2021

Moj tata Davor
Objavljeno 24.3.2021

Vatrogasni mural
Objavljeno 15.3.2021

Medalja DVD-u Čučerje
Objavljeno 19.2.2021

Članice na webu