Svjetsko prvenstvo u reliju

U organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza od 22. do 25. travnja 2021. godine na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke, Krapinsko-zagorske županije i Grada Zagreba, po prvi put, održano je Svjetsko prvenstvo u reliju - WRC Croatia Rally 2021.

Organizacijom ovog spektakla u iznimno teškim uvjetima pokazano je da je Hrvatska odgovoran partner najvećim svjetskim priredbama. Uz snažnu podršku prvenstveno Grada Zagreba i ostalih jedinica lokalne samouprave, hrvatske policije, vatrogasaca i drugih institucija te naravno brojnih hrvatskih automobilističkih klubova. Upravo je u travnju 1906., prije 115 godina osnovan Prvi hrvatski automobilni klub, prethodnik Hrvatskog auto i karting saveza te je ta velika obljetnica obilježena tijekom utrke WRC-a. Tom prilikom u Hrvatsku su stigli najvažniji ljudi svjetskog sporta predvođeni predsjednikom FIA-e Jeanom Todtom, a za Hrvatsku je to bila nevjerojatna medijska promocija na svjetskoj razini jer s događaja izvještavaju stotine najjačih svjetskih medija, kako je istaknuo predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora Croatia Rallyja Davorin Štetner.

Ukupno je za Croatia Rally nastupilo 68 posada, a Hrvatska je imala čak sedam predstavnika. Hrvatska etapa Svjetskog prvenstva u reliju karakteristična je jer se radi o prvom potpuno asfaltnom reliju ove sezone, a brojne promjene asfaltne podloge iziskivale su od ekipa prilagodbu podešenja vozila kao i pronalazak optimalnih guma.

Zbog trenutne pandemije i sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama, ulaznice za gledatelje nisu bile u prodaji.

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost. Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta.

U osiguranju etapa voženih na području Grada Zagreba sudjelovali su i Zagrebački vatrogasci predvođeni JVP Zagreb, koji su svoju zadaću izvršili visoko profesionalno.


DR
Objavljeno 26.4.2021


Vijesti iz društava


Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 18.7.2021

Mladež DVD-a Granešina
Objavljeno 9.6.2021

Novo vozilo DVD-u Kučilovina
Objavljeno 17.5.2021

Novo vozilo DVD-a Šestine
Objavljeno 5.5.2021

Članice na webu