Tužna obljetnica

Na današnji dan obilježava se 14. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza u gašenju požara poginulo dvanaest vatrogasaca iz JVP Šibenik, te DVD-a Vodica i Tisnog.

Od trinaest vatrogasaca koji su toga dana helikopterom poslani da ugase požar na Velikom Kornatu jedini je preživio tada 23-godišnji Frane Lučić iz Tisnog na Murteru. Na mjestu događaja smrtno su stradala šestorica vatrogasaca: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman.

Preostala sedmorica zadobila su teške opekline po tijelu. Njih petorica prebačena su u Zagreb: Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević, no ondje su ubrzo preminuli.

U Kliničkoj bolnici Split preminuo je Ante Juričev-Mikulin, a iz iste je bolnice nakon dugog oporavka pušten jedini preživjeli Frane Lučić.

Svi Hrvatski vatrogasci na današnji dan točno u 15,25 sati prisječaju se svojih stradalih kolega. U istom su trenutku upaljene sirene na vatrogasnim vozilima u svim vatrogasnim postrojbama u trajanju 60 sekundi. Za to vrijeme postrojeni vatrogasci odali su počast uz upaljene svijeće te su pročitana imena heroja sa Kornata.


DR
Objavljeno 30.8.2021


Vijesti iz društava


5. Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 6.9.2021

Sustavi zaštite zračnog prometa
Objavljeno 19.8.2021

Ronilački vikend DVD-a Trnje
Objavljeno 12.8.2021

Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 18.7.2021

Članice na webu
osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice