Seminar u JVP Zagreb

U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba 1. travnja 2017. godine u prostorima Vatrogasne postaje Centar održan je stručni seminar Sigurnost u unutarnjoj navali.
Kroz 5 radnih točaka učesnicima seminara prezentirane su opasnosti, problemi, te moguća rješenja koja se javljaju pri taktičkom nastupu unutarnje navale, a sve kroz rad djelatnika JVP Grada Zagreba. Radne točke su koncipirane prema sljedećoj ideji:
1. privikavanje svih operativnih djelatnika postrojbe na rad sa izolacisjskim aparatima kroz prolazak poligona u vatrogasnim postajama
2. snalaženje u prostoru, kretanje i povratak po cijevnoj pruzi u uvjetima nulte vidiljivosti
3. kretanje i snalaženje u prostoru ispunjenom preprekama, žicama i kablovima u uvjetima nulte vidljivosti, te korištenje dodatnih alata za prolazak i spašavanje iz istih
4. metode i postupci spašavanja unesrećenih korištenjem dodatne opreme (dodatni izolacijski aparat)
5. korištenju dodatne opreme za spašavanje i samospašavanje
Seminaru je prisustvovalo 18 profesionalnih vatrogasnih postrojbi iz Republike Hrvatske, te 4 dobrovoljna vatrogasna društva, što je ukupno činilo 54 polaznika. Uz polaznike seminaru je prisutvovao i velik broj gostiju i pokrovitelja, kao i predsjednik VZ Grada Zagreba Zlatko Križanić.

JVP Zagreb
Objavljeno 5.4.2017


Vijesti iz društava


Razgovor sa Jasminom Kadija
Objavljeno 14.2.2018

120. skupština DVD-a Odra
Objavljeno 7.2.2018

Požar vikendice pod Sljemenom
Objavljeno 2.2.2018

Vatrogasci darovali krv
Objavljeno 31.12.2017

Članice na webu