Združena vježba Krvarić

Združena vatrogasna vježba pod nazivom Krvarić 2017 u kojij su sdjelovala vatrogasna društva sa zapadnog dijela Zagreba održana je u subotu 2. rujna. DVD Kustošija bilo je nosioc vježbe, a sudjelovali su DVD-i Črnomerec, Vrapče, Zapad, Trešnjevka, Prečko i Jarun.

Taktička pretpostavka je bila da je uslijed potresa na objektu Stara šumarija na Krvariću došlo do požara kotlovnice koji se prenio na 1. Kat i urušavanja u objektu, kao i pada stabla na osobni automobila što je izazvalo zapaljenje automobila i priklještenje vozača!
Cilj vježbe je bio gašenje požara u objektu unutarnjom navalom u razizemlju i na prvom katu preko ljestvi, evakuacija unesrečenih iz tog objekta sa 1. kata USAR timom u kojem je svaki DVD dao po jednog SUR-ovca, DVD Kustošija 5, a metode koje su korištene su koritomi preklapanjem ljestvi i kolotura i uže preko prislonjenih ljestvi uz pomoć pelene za spašavanje.
Nadalje, gašenje automobila na koje je palo stablo, micanje stabla i izbava unesrećene osobe iz auta uz pomoč hidrauličkih alata.
Dobava vode je bila iz potoka pregrađivanjem zatvorenom relejnim dobavom u koju je uz TAM 130 bilo uključeno 7 VMŠ-a.
U vježbi je sudjelovalo 20 članova DVD-a Kustošija i po 5 članova iz ostalih DVD-a (ukupno 56 sudionika sa logistikom).
Vježba je bila uspješna, a nakon iste jeo se kustošijanski grah spravljen od strane logistike DVD-a Kustošija na licu mjesta u pokretnoj poljskoj kuhinji.

Vježbu su popratili zapovjednik Postaje Centar JVP Grada Zagreba i zamjenik zapovjednika VZGZ Zoran Gorički, zapovjednik Središnjeg DVD-a Šestine Matija Ivančević kao i pomićnik Glavnog vatrogasnog zapovjednika za kontinent Mladen Vinković, ujedno i kao sudionik vježbe.

Davor Kovačić-DVD Kustošija
Objavljeno 4.9.2017


Vijesti iz društava


Vatrogasci daruju krv
Objavljeno 31.3.2018

Izborna skupština DVD-a Buzin
Objavljeno 28.2.2018

Izborna skupština DVD-a Blato
Objavljeno 21.2.2018

Razgovor sa Jasminom Kadija
Objavljeno 14.2.2018

Članice na webu