Zajednička vježba u Lužanu

Dana 2. rujna 2017. godine održana je zajednička vježba pod nazivom Lužan 2017.
Viježba je započela u 18 sati, a sudjelovali su DVD-i Lužan kao nositelj, te susjedna društva: DVD Šašinovec, Glavnićica, Belovar i Cerje. Ukupno su u vježbi sudjelovala 23 vatrogasca sa jednim navalnim vozilom, autocisternom te terenskim vozilom Land Rover i tri vozila Mazda pick-up opremljenih sa visokotlačnim modulima.
Taktička pretpostavka ove vježbe bila je: prilikom izlijetanja vozila sa poljskog puta u kanal došlo je do požara vozila, koji se potom proširio na roto bale sijena, koje su bile deponirane odmah do kanala. Vozač vozila neozlijeđen, samostalno je izašao iz vozila i obavijestio DVD Lužan o požaru automobila s proširenjem na okolni prostor. Radi proširenja požara pozvana su u pomoć susjedna vatrogasna društva. Dolaskom na mjesto intervencije voditelj intervencije, nakon izviđanja terena, donosi odluku te izdaje zapovijed o početku gašenja, raspoređujući i koordinirajući rad svih sudionika.
Nakon odrađene vježbe, pospreme, kratke analize na terenu, uslijedila je detaljnija analiza u prostorijama središnjeg DVD-a Sesvete, sa svim sudionicima vježbe i drugim društvima koji su taj dan također odrađivala vježbu.

DR
Objavljeno 8.9.2017


Vijesti iz društava


Vatrogasci daruju krv
Objavljeno 31.3.2018

Izborna skupština DVD-a Buzin
Objavljeno 28.2.2018

Izborna skupština DVD-a Blato
Objavljeno 21.2.2018

Razgovor sa Jasminom Kadija
Objavljeno 14.2.2018

Članice na webu