Zajednička vježba u Lužanu

Dana 2. rujna 2017. godine održana je zajednička vježba pod nazivom Lužan 2017.
Viježba je započela u 18 sati, a sudjelovali su DVD-i Lužan kao nositelj, te susjedna društva: DVD Šašinovec, Glavnićica, Belovar i Cerje. Ukupno su u vježbi sudjelovala 23 vatrogasca sa jednim navalnim vozilom, autocisternom te terenskim vozilom Land Rover i tri vozila Mazda pick-up opremljenih sa visokotlačnim modulima.
Taktička pretpostavka ove vježbe bila je: prilikom izlijetanja vozila sa poljskog puta u kanal došlo je do požara vozila, koji se potom proširio na roto bale sijena, koje su bile deponirane odmah do kanala. Vozač vozila neozlijeđen, samostalno je izašao iz vozila i obavijestio DVD Lužan o požaru automobila s proširenjem na okolni prostor. Radi proširenja požara pozvana su u pomoć susjedna vatrogasna društva. Dolaskom na mjesto intervencije voditelj intervencije, nakon izviđanja terena, donosi odluku te izdaje zapovijed o početku gašenja, raspoređujući i koordinirajući rad svih sudionika.
Nakon odrađene vježbe, pospreme, kratke analize na terenu, uslijedila je detaljnija analiza u prostorijama središnjeg DVD-a Sesvete, sa svim sudionicima vježbe i drugim društvima koji su taj dan također odrađivala vježbu.

DR
Objavljeno 8.9.2017


Najave
Vijesti iz društava


Teodor na Sljemenu
Objavljeno 12.11.2017

Zagreb Firefighter Stair Challenge
Objavljeno 25.10.2017

Preventivna akcija Jumicar
Objavljeno 5.10.2017

Vatrogasno-odbojkaški turnir
Objavljeno 26.9.2017
Više

Članice na webu