Zajednička vježba Sesvete

U subotu, 2. rujna 2017., sa početkom u 19 sati započela je Zajedniča vježba iz Programa rada VZGZ, u dvorištu i zgradi DVD-a Sesvete kao nositeljem vježbe sa sudionicima iz DVD-a Sesvetska Selnica, Kobiljak i Sesvetski Kraljevec.

U vježbi je sudjelovalo 15 vatrogasaca sa 4 vozila, po jedno iz svakog društva.
Taktička pretpostavka je bila, požar u zgradi, unesrećena osoba, noćni uvijeti.

Po dolasku na mjesto intervencije/vježbe, voditelj raspoređuje vozila i vatrogasce.
DVD Sesvete sa navalnim vozilom, 6 vatrogasaca odrađuje unutarnju navalu, pretraživanje, gašenje i odimljavanje.
DVD Sesvetski Kraljevec sa auto cistrenom, 3 vatrogasca, opskrbljuje vodom navalno vozilo, spaja se na hidrant, uključuje i usmjeruje rasvijetu sa vozila prema objektu.
DVD Sesvetska Selnica sa mazdom B-2500, 4 vatrogasca, postavlja rasvijetu, rasvijetni stup led tehnologija, prijenosni, akumolatorski, pomaže u eventualno potrebnoj evakuaciji.
DVD Kobiljak sa mazdom B-2500, 4 vatrogasca, uz pomoću nosila izvlači unesrećenu osobu iz objekta. Zbog jake kiše, iako je bilo planirano, nije korišten zraćni uskočni jastuk, zbog ne mogučnosti i otežanog načina pospreme istoga.

Po završetku mokre vježbe, pospreme, uslijedila je kratka analiza.
Efekt zadimljenja postignut sa dimilcom, posuđenom iz JVP Grada Zagreba, g.M.F., hvala.

Uz prethodni dogovor, prihvaćena je inicijativa da se tzv. treće poluvrijeme svih sudionika Zajedničkih vježbi toga dana, Resnik, Lužan i Sesvete nastavi na jednom mjestu.

Tako da su se druženju i gledanju utakmice u prostoru garaža DVD-a Sesvete pridružili DVD Belovar, Cerje, Glavničica, Hrelić, Ivanja Rijeka, Jakuševec, Kobiljak, Lužan, Resnik-Zagreb, Sesvete, Sesveteska Selnica, Sesvetski Kraljevec, Šašinovec, Trnje, više od 70 operativnih vatrogasaca na jednom mjestu.

Nakon velikog broja intervencija odrađenih do sada, više izvanrednih dislokacija iz Grada Zgreba ovo ljeto, bilo je tema za razgovor.

Matija Ruga-DVD Sesvete
Objavljeno 9.9.2017


Vijesti iz društava


Vatrogasci daruju krv
Objavljeno 31.3.2018

Izborna skupština DVD-a Buzin
Objavljeno 28.2.2018

Izborna skupština DVD-a Blato
Objavljeno 21.2.2018

Razgovor sa Jasminom Kadija
Objavljeno 14.2.2018

Članice na webu