120. skupština DVD-a Odra

Dobrovoljno vatrogasno društvo Odra jubilarnu 120. skupštinu održalo je u subotu 3. veljače.

DVD Odra ukupno broji 107 članova upisanih u aplikaciju VZ Grada Zagreba. Od toga je 46 aktivnih, 44 pričuvna i 17 članova mladeži. Društvo ima 80 podupirajućih članova što sve ukupno čini 187 članova.
Prema zvanju su 2 vatrogasna časnika I klase, 2 časnika, 10 dočasnika I klase, 1 dočasnik, 28 vatrogasaca I klase, 13 vatrogasaca, 14 članova sa položenim ispitom za vatrogasnu mladeži te 37 članova bez ispita.
Tijekom protekle godine održano je 30 sastanaka od čega 24 sastanka Upravnog odbora, 1 sastank predsjedništva, 4 sastanaka cjelokupnog članstva i 1 svečanu sjednicu.
U siječnju je povjerenstvo za bodovanje ocijenilo je rad i brojno stanje društva za 2017. godinu te je ostvareno 494 boda što je slabije za 20-tak bodova u odnosu na 2016. godinu.
U ožujku 2017. godine održali smo 119. Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo na mandat od 4 godine.
U travnju smo sudjelovali u suorganizaciji proslave dana Sv. Jurja ? zaštitnika naše župe i mjesta. Upriličeno je tradicionalno paljenje krijesa i kulturno- umjetnički program na kojem je sudjelovala i puhačka limena glazba iz DVD-a Cvetković iz Jaske te bratsko nam društvo DVD Visoko.
Mjesec zaštite od požara bio je naj aktivniji. Sudjelovali smo na tradicionalnoj misi povodom proslave dana Sv. Florijana ? zaštitnika vatrogasaca u župnoj crkvi u Odri sa susjednim društvom DVD-om Buzin. Nakon mise održana je Svečana sjednica Društva uz prigodni domjenak.
Prema planu rad u svibnju je održana vježba operativnih članova. Simuliran je požar krovišta koji zahvaća potkrovlje spremišta DVD-a i gašenje vanjskom i unutarnjom navalom preko ljestve sastavljače. Podijeljeni su letci o protupožarnoj preventivi i spaljivanju korova te je pregledana hidrantska mreža u naselju.
Prema Planu rada VZGZ održali smo 3 nastavne teme na kojima se okupio veći broj naših članova. Sudjelovali smo na natjecanju u znanju, spretnosti i izdržljivosti operativnih vatrogasaca. U mjesecu listopadu održana je i združena vježba sa središnjim društvom DVD-om Hrašće.
Sudjelovali smo na proslavama obljetnica DVD-a Velika Mlaka i DVD-a Kupinečki Kraljevec u lipnju, DVD-a Sigetac Novski u srpnju i DVD-a Odranski Obrež u rujnu.
Uputili smo 7 članova vatrogasne mladeži na ljetovanje u odmaralište Novi Vinodolski u 3. smjeni VZGZ-a.
Jesen je započela tradicionalnim hodočašćem vatrogasaca grada Zagreba 10. rujna u svetište Majke Božje Bistričke, gdje je naše društvo sudjelovalo sa 11 članova.
Povodom blagdana Svih Svetih, po zapovjedi zapovjednika VZGZ organizirano je aktivno dežurstvo u našem vatrogasnom domu.
Krajem mjeseca rujna zauvijek nas je napustio naš dugogodišnji član Josip Brajković koji je uvijek bio primjer mlađima kako se živi i radi za svoje društvo.

Na ovoj jubilarnoj skupštini uz predstavnike tridesetak prijateljskih vatrogasnih društava nazočni su bili: predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić, predsjednik gradske četvrti Novi Zagreb Zapad te ujedno izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba g. Jadranko Baturić i predsjednica MO Odra gđa. Mirela Hačić.

Predsjednik Križanić uručio je visoka odlikovanja: zapovjedniku Stjepanu Halužanu - zlatni plamen, predsjedniku Željku Gvozdanoviću zlatno odlikovanje za zasluge i rad te srebrno odlikovanje za zaluge i rad Tomislavu Pucketiću.

DVD Odra
Objavljeno 7.2.2018


Vijesti iz društava


Novo vozilo DVD-a Kustošija
Objavljeno 4.1.2019

Posljednji ispračaj kolege
Objavljeno 12.11.2018

Darivanje krvi u Gračanima
Objavljeno 25.9.2018

Jumicar u Gračanima
Objavljeno 18.9.2018

Članice na webu