Skupština DVD-a Prečko

U nedjelju 8. ožujka održana je 42. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prečko.

DVD Prečko osim intervencija koje ima prilikom požara, poplava i drugih elementarnih nepogoda vrlo je bitan čimbenik u našoj zajednici gdje u suradnji sa vrtićima, školama i građanima provodi razne programe edukativnog karaktera u preventivi zaštite od požara i na taj način preventivno djeluje iz sigurnosnog aspekta na sve dobne strukture građana. Ovdje bi posebno istaknuo i pohvalio program Vatrogasne kapljice u sklopu kojega redovno provode vježbe zaštite od požara i evakuacije u 4 osnovne škole i 5 dječjih vrtića na našem području.

DVD Prečko je prvo društvo u Vatrogasnoj zajednici Grada Zagreba koji ima tim sa potražnim psima za spašavanje u ruševinama i prvo društvo koje ima oformljen Drone unit- specijalizirani tim pilota bespilotnih letjelica koji služi za izviđanje ne pristupačnih terena te pružanje potpore za spašavanje u ruševinama. Uz navedeno DVD Prečko aktivno je i iz sportskog aspekta gdje su organizatori Zagrebačke vatrogasne utrke i rekao bih već tradicionalnog Odbojkaškog vatrogasnog turnira.

Osim što svojim neposrednim intervencijama i edukativnim radionicama imaju značajan utjecaj na povećanje razine sigurnosti, isto tako svojim radom i organiziranošću mogu biti na primjer svima.

Zaista kao lokalna zajednica možemo biti ponosni što imamo ovakvo Dobrovoljno vatrogasno društvo.

U pozdravnom govoru zahvalili smo se na svemu što čine za našu lokalnu zajednicu i iskazali podršku i spremnost VGČ I VMO na svaku vrstu suradnje ili pomoći.

Želimo Vam puno uspjeha u daljnjem radu u kojem neka Vas prati i čuva sveti Florijan. VATRU GASI, BRATA SPASI!

Izvor: fb Dominik Gluhinić
Objavljeno 9.3.2020


Vijesti iz društava


Otišao je jedan od nas...
Objavljeno 29.7.2020

Medalja Grada DVD-u Čučerje
Objavljeno 28.7.2020

Bespilotne letjelice
Objavljeno 28.6.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 3.6.2020

Članice na webu