2. Zagrebačka vatrogasna utrka

DVD Prečko Zagreb organiziralo je dana 22. kolovoza 2. Zagrebačku vatrogasnu utrku koja je održana u sklopu 5. Zagrebačkog polumaratona, a u cilju promocije sporta i vatrogastva. Ovom utrkom željelo se istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove koje vatrogasce očekuje pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija. Pravo sudjelovanja ostvarili su svi aktivni vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni, članovi stručnih službi vatrogasnih postrojbi, te umirovljeni vatrogasci.
Start utrke je bio u 8 sati na zapadnom kolniku Hrvatske bratske zajednice, nasuprot NSK-a te se trčalo prema sjeveru do ulice Grada Vukovara, skrenulo se na istočni kolnik preko Mosta Slobode sve do ulice Jozefa Antalla, te nazad prema NSK, gdje je bila ciljna ravnina. Svaki natjecatelj dobio je startni paket sa pamučnom majicom i logom utrke te finišerske medalje. Svaki natjecatelj je dobio zaštitnu masku pri startu utrke kako bi se poštivale epidemiološke mjere HZJZ.
Zahvaljući sponzoru utrke tvrtki Vatropromet osigurali smo plakete i nagrade za ukupne pobjednike u muško, ženskoj i kategoriji vatrogasne postrojbe, koje su dodijeljene po završetku utrke.

Ove godine postignuti su slijedeći rezultati:

Muški ukupno
1. Tomislav Grudiček, DVD Kneginec Gornji
2. Denis Gaščić, DVD Trnje
3. Antonio Grudiček, DVD Kneginec Gornji
Žene ukupno
1. Sanja Vuković, DVD Kutina-Grad
2. Mateja Vugrinec, VSU Merhatovec
3. Katarina Kašnar, DVD Kašina
Postrojbe
1. DVD Kneginec Gornji
2. DVD Hrebinec
3. DVD Kašina

Ovim putem se zahvaljuemo DVD-u Kustošija i DVD-u Jarun te Vatrogasnoj postrojbi Zagreb kao i volonterkama DVD Kašina na dežurstvu za vrijeme utrke. Zahvaljujemo članovima DVD-a Prečko i direktoru utrke Zagreb 21 polumaratonu na suorganizaciji.

Vidimo se slijedeće godine u još večem broju.

DVD Prečko
Objavljeno 24.8.2020


Vijesti iz društava


Od potresa do potresa
Objavljeno 20.11.2020

10. obljetnica DVD-a Resnik
Objavljeno 4.11.2020

4.Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 15.9.2020

Došao je i taj dan
Objavljeno 14.9.2020

Članice na webu