Državno natjecanje vatrogasne mladeži

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, izaslanik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni načelnik HVZ-a Vinko Pošta, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zadarske Željko Šoša i Boris Jović, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednik Odbora za natjecanja HVZ-a i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović te zamjenik predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Goran Dikšić. Ujedno su prisustvovali i predstavnici Gasilske zveze Slovenije predvođeni predsjednikom Jankom Cerkvenikom i ravnatelj Vatrogasnih i spasilačkih službi Albanije Alfred Kristuli sa suradnicima.

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD-a Nuštar, slijede ih DVD Šandorovec i DVD Bedekovčina. Od 3 gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.

Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba predstavljalo je šest desetina mladeži koje su postigle slijedeće rezultate:

Mladež žene:
26. DVD Granešina
43. DVD Belovar
44. DVD Lužan

Mladež muška:
36. DVD Granešina
37. DVD Kašina
50. DVD Blaguša

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 11.10.2018


Vijesti iz društava


Minafestacija Jumicar
Objavljeno 28.9.2019

Razgovor sa šefom JVP Zagreb
Objavljeno 18.9.2019

3. vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 16.9.2019

Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Članice na webu