Vatrogasci na vojnom natjecanju

U sportskoj dvorani vojarne 1.hrvatski gardijski zbor na Tuškancu u Zagrebu u utorak, 27. studenog 2018. započelo je 4. natjecanje pod nazivom Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis.

Ovogodišnji Viribus unitis okupio je 120 natjecatelja od čega je 14 žena, a riječ je o vrhunskim obučenim vojnicima, specijalnim i interventnim policajacima te profesionalnim vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb.

U ovom natjecanju snagu odmjeravaju pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi (pull ups ), potisak (push-press), marinac preko šipke (over the bar burpee), nabačaj (clean), hodanje sa opterećenjem (farmerski hod), obrnuto povlačenje (trx-pull up), podizanje nogu do šipke (toes to bar), podizanje koljena na prsa (knees to elbows), row (veslanje), bacanje lopte u zid (wall ball) te nabačaj uz čučanj i potisak (thruster).

Vatrogasci Zagreb su odlično odradili ovo teško natjecanju, a posebno se izdvaja 7. mjesto Mateja Truhana kao i osvojeno 3. Mateja Mlikote na taj način dokazavši da se mogu ravnopravno mjeriti s najspremnijim pripadnicima specijalnih i elitnih vojnih postrojbi.

JVP Zagreb
Objavljeno 28.11.2018


Vijesti iz društava


Minafestacija Jumicar
Objavljeno 28.9.2019

Razgovor sa šefom JVP Zagreb
Objavljeno 18.9.2019

3. vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 16.9.2019

Jedan dan sa vatrogascima
Objavljeno 8.7.2019

Članice na webu