Vatrogasci na vojnom natjecanju

U sportskoj dvorani vojarne 1.hrvatski gardijski zbor na Tuškancu u Zagrebu u utorak, 27. studenog 2018. započelo je 4. natjecanje pod nazivom Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis.

Ovogodišnji Viribus unitis okupio je 120 natjecatelja od čega je 14 žena, a riječ je o vrhunskim obučenim vojnicima, specijalnim i interventnim policajacima te profesionalnim vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb.

U ovom natjecanju snagu odmjeravaju pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi (pull ups ), potisak (push-press), marinac preko šipke (over the bar burpee), nabačaj (clean), hodanje sa opterećenjem (farmerski hod), obrnuto povlačenje (trx-pull up), podizanje nogu do šipke (toes to bar), podizanje koljena na prsa (knees to elbows), row (veslanje), bacanje lopte u zid (wall ball) te nabačaj uz čučanj i potisak (thruster).

Vatrogasci Zagreb su odlično odradili ovo teško natjecanju, a posebno se izdvaja 7. mjesto Mateja Truhana kao i osvojeno 3. Mateja Mlikote na taj način dokazavši da se mogu ravnopravno mjeriti s najspremnijim pripadnicima specijalnih i elitnih vojnih postrojbi.

JVP Zagreb
Objavljeno 28.11.2018


Vijesti iz društava


Bespilotna letjelica
Objavljeno 28.6.2020

2. Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 3.6.2020

Odana počast osnivačima
Objavljeno 17.5.2020

Gračanci darovali krv
Objavljeno 18.4.2020

Članice na webu